Нека излеем едно за Майк Линдел: MyPillow Guy не беше достатъчно важен, за да получи собствено обвинение

...
Преди една седмица, когато окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис
Коментари Харесай

Преди една седмица, когато окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис прочете този списък от 19 души, обвинени в заговор за да открадне президентските избори в Грузия, много от имената бяха познати от две години и половина на последиците от опита за преврат на Доналд Тръмп. Руди Джулиани, Джон Ийстман, Джефри Кларк, Кенет Чезебро, Сидни Пауъл и други: Уилис прочете привидно изчерпателен списък на всеки буфонски герой, който е подписал заговор за поставяне на водещ на телевизионно шоу като диктатор. Освен това имаше 30 други необвинени съзаговорници, които не бяха назовани в документа, но чиято самоличност вероятно е била разкрита от репортерите на Daily Beast: хора като Бърни Керик, Фил Уолдрон, Тим Фитън и Борис Епщайн. Наистина, зашеметяващ набор от най-големите негодници в Америка.

Но има едно име, което проницателните наблюдатели, които са следили отблизо тази история, ще забележат, че липсва: Майк Линдел, комично самодоволният маниак, който основа второкласна компания за спално бельо MyPillow.

Старият публицист на Кание Уест, Тревиан Кути, трябваше да бъде включен в списъка като част от това, което обвиненията описват като „престъпно предприятие“ на Тръмп, но бедното старо момче Майки не го направи оценете споменаване в документа от 98 страници. Същата история с тежките обвинения, повдигнати срещу Тръмп във федералния съд от специалния прокурор Джак Смит. Репортерите бързо разбраха кои са шестимата неназовани съзаговорници в намесата в изборите през 2020 г. и обвинението срещу безредиците в Капитолия, но основателят на MyPillow не беше един от тях. Предполагам, че Майк Линдел просто не е бил достатъчно важен за конспирацията на Голямата лъжа, за да оцени споменаване, още по-малко купчина собствени обвинения. Със сигурност не беше заради липсата на опити от негова страна. По време на опита за преврат и в много месеци след това Линдел беше сред най-нетърпеливите бобри от бандата на Голямата лъжа. По онова време той винаги се стараеше да бъде видян да влиза и излиза от Белия дом, сякаш участва в интригата. Чак на 15 януари 2021 г. той се перчеше пред камерите, позволявайки на репортерите от Белия дом да видят купчина документи, които драматично рекламираше и които предполагаха последни планове на Тръмп да нареди военен преврат.

Оттогава Линдел е похарчил несметни милиони долари, преследвайки различни безумни идеи, за да отблъсне президента Джо Изборната победа на Байдън и по някакъв начин „възстановяване“ на Тръмп в Белия дом. Голяма част, ако не и повечето, от тези пари за щастие са били прибрани от измамници, възползвайки се от измамната вяра на Линдел, че той може просто да прекара пътя си към фашистката диктатура на мечтите си.

Изминаха повече от две години, откакто преврат, и докато съзаклятниците на Линдел са изправени пред перспективата за затвор, той предимно се движи по инерция, все още рекламира Голямата лъжа и все още е експлоатиран от измамници. В сряда той имаше друго смущаващо събитие, обявено за среща на върха за „изборно престъпление“, на което се предполагаше, че ще предложи големия пробив за „фалшифициране на изборите“. Вместо това събитието беше объркващ провал и не е изненадващо, че продължи да не дава доказателства за „откраднатите“ избори.

Но хей, той накара Стив Банън да изнесе гадна реч, т.к. Банън винаги надеждно ще се появи там, където глупаците се разделят с парите си.

Прозяващата се липса на интерес от страна на правоохранителните органи към Линдел стана умна. Това наистина подчертава подозрението, което мнозина имаха относно ролята на Линдел в преврата: заговорниците го държаха наоколо заради парите му, но всъщност не го взеха достатъчно сериозно, за да го въвлекат в престъпния заговор. Линдел е като един от онези зловещи възрастни мъже, които се мотаят с деца от гимназията: Те го толерират само защото им купува бира. И като тези мъже, той е жалък на две нива: в компанията, която искаше да запази, и факта, че беше твърде куц дори за тях.

Както показват обвиненията от Уилис и Смит, хората замесените в преврата на Тръмп не са просто фашисти, те са големи стари глупаци, които почти изглеждат като играят, въпреки че престъпленията им са съвсем реални. Един от дългогодишните въпроси, висящи над този провал, беше защо всички тези хора се съгласиха с абсурдния и опасен план на Тръмп да открадне изборите. Четейки обвиненията, човек остава с впечатлението, че за много от тях не малка част от това е, че им беше скучно. Повечето от тях са богати, привилегировани хора, които водят глезлив живот. Присъединяването към преврат изглежда като вълнуващо приключение, толкова различно от иначе бежовия им републикански живот на голф. Разбира се, поемането на риск беше особено глупаво и безразсъдно, защото, за разлика от неопитните престъпници, тези хора - много от тях адвокати - трябваше да имат добра представа в какво се забъркват.

Видяхме също това явление с хората, които щурмуваха Капитолия на 6 януари. То се превърна в най-добре документираното престъпление в историята, защото самите бунтовници фотографираха и заснеха всеки момент от него. Изглежда си мислеха, че са туристи в увеселителен парк, както щурмуването на Капитолия е изложба на Дисни, а не насилствена атака. Но, разбира се, тяхната фантастична ролева игра ги накара да извършат много реални престъпления и много от тях плащат за това в затвора.

Искате ли още Аманда Маркот за политиката? Абонирайте се за нейния бюлетин Standing Room Only.

Наистина, миналата седмица беше разкрита друга връзка между схемата за фалшиви избиратели и бунта на Капитолия. CNN разпространи новината, че Кенет Чезебро, адвокат, който беше обвинен в Джорджия и един от необвинените съзаговорници във федералното дело, е бил част от бунта на Капитолия на 6 януари. Използвайки достатъчно кадри от този ден, CNN установи, че Чезебро следеше теоретика на конспирацията Алекс Джоунс, който беше използвал популярното си онлайн шоу, за да събере поддръжниците на Тръмп в окръг Колумбия в опит да спре преброяването на електоралните гласове. Все още не е ясно дали Чезебро може да бъде обвинен за участието си в бунта, но историята подчертава как, от горе до долу, превратът на Тръмп е бил управляван от куп глупаци, изпаднали в истински проблеми, след като са се опитали да изпълнят фантазиите си за власт.< /p>

Но горкият Майк Линдел дори не беше достатъчно готин, за да бъде истински член на автомобилния преврат на клоуните. Тези хора допуснаха Сидни Пауъл с диви очи и боядисания Руди Джулиани във вътрешния си кръг. Нищо чудно, че Линдел смяташе, че има шанс да влезе — но без пура. Той е достигнал ниво на лудост, което е толкова извън класациите, че дори тези хора знаеха да го държат на една ръка разстояние. Това е по-унизително, отколкото да бъдете отхвърлени от конвенция за събиране на марки, защото сте твърде изперкали. За повечето хора да не бъдат обвинени в организирана престъпност е хубаво нещо. За Линдел това е само още едно напомняне, че той е толкова гаден, че дори не може да бъде приятел с най-лошите хора в страната.

Прочетете повече

за нещастията на Майк Линдел< /p>

Линдел-апалуза се разтопява: „MyPillow Guy“ твърди, че антифа саботирали неговия „киберсимпозиум“

Майк Линдел разширява предложението за работа на Тъкър Карлсън< /strong>

Майк Линдел плати милиони на „кибер експерти“; предполагаемо купил луксозен дом за обвинен измамник

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР